piątek, 27 grudnia 2013

Majonez KĘTRZYŃSKI

Po Świętach czas na recenzje MAJONEZU KĘTRZYŃSKIEGO

 OPIS PRODUCENTA
 
Majonez stołowy kętrzyński produkowany jest na bazie oleju rzepakowego z uszlachetnionych odmian, żółtka w proszku, uzdatnionej wody i bukietu przypraw. Majonez posiada jednolitą gładką konsystencję o jasnokremowej barwie. Zapach charakterystyczny dla majonezu. Smak lekko kwaskowaty właściwy dla użytych przypraw. Majonez kętrzyński jest doskonałym dodatkiem do sałatek, jaj i wędlin, może stanowić również cenny zamiennik masła i margaryny w przygotowaniu kanapek. Produkt nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków
 
Strona producenta MAJONEZY KĘTRZYN
 
MOJA OPINIA
 
Postanowiłam dodać majonezu do sałatek na święta. Kolor majonezu biały, konsystencja nie zagęsta co dla mnie jest plusem. 
Dobrze łączył się ze składnikami sałatki.

 
A teraz najważniejsze , czyli smak majonezu!
Mieszkam w Kaliszu i to właśnie u nas produkowany jest słynny majonez Winiarski ( fabryka Winiary), stąd też przyzwyczajenie to majonezu Winiarskiego. Jednak gdy spróbowałam MAJONEZU KĘTRZYŃSKIEGO podbił on moje serce ;)
Smak KĘTRZYŃSKIEGO MAJONEZU jest delikatny ,kremowy  nie wyczuwalny jest ocet.

Jestem POZYTYWNIE nastawiona do majonezu KĘTRZYŃSKIEGO , jedynym minusem jest dostępność, jednak moje poszukiwania kupna nie kończą się, mam nadzieje że znajdę MAJONEZ KĘTRZYŃSKI!!

9 komentarzy:

  1. U mnie w domu również używamy Winiary, tego majonezu jeszcze nie znam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja tam tylko kielecki majonez jem, tak jestm z domu nauczona ;D


    Zapraszam na rozdanie http://treepsy.blogspot.com/2013/12/pierwsze-rozdanie.html

    OdpowiedzUsuń
  3. Jedyny majonez jakiego używamy- to właśnie Winiary. Tego nie miałam okazji wypróbować...

    OdpowiedzUsuń
  4. Moim też, w mojej rodzinie jadamy tylko ten majonez, no ale my koło Kętrzyna mamy go pod dostatkiem :) I żaden inny majonez z nim nie wygrał!

    OdpowiedzUsuń
  5. Należy wszystkiego w życiu próbować ;)
    Dla mnie np HELLMANNS majonez jest za mdły

    OdpowiedzUsuń
  6. nie spotkałam się jeszcze nigdzie z tym majonezem, u mnie w sałatkach króluje Rzymski albo Hellmans :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Oooo może bym zrobiła na Sylwestra, bo w końcu przez całą noc to człowiek zgłodnieje :)

    OdpowiedzUsuń