Produkowane na bazie podstawowego składnika jakim jest gorczyca i odpowiednio skomponowanych przypraw. Swoje ostateczne walory smakowe musztardy osiągają w odpowiednio długim procesie produkcji leżakowania. W ofercie posiadamy musztardy w dwóch smakach: Musztarda kętrzyńska krzepka – z dodatkiem gorczycy czarnej i papryki o ostrym i lekko pikantnym smaku. Stanowi dobry dodatek do potraw z rusztu i mięs pieczonych. Musztarda kętrzyńska stołowa - klasyczna, umiarkowanie ostry smak. Przyrządzona na bazie zmielonej gorczycy i przypraw ziołowych. Niezastąpiona jako dodatek do pieczeni, wędlin, oraz jako składnik sosów do mięs i sałatek.
MOJA OPINIA
Jestem pozytywnie nastawiona do Musztardy Kętrzyńskiej. Ciekawy smak, wyrazisty. Konsystencja nie za gęsta, ani nie za rzadka.
Doskonale smakuje z kiełbaską na ciepło, choć bardzo bym spróbowała musztarde kętrzyńską z kiłbaską z grilla
a ja przed obiadem:)mniami:)
OdpowiedzUsuńhehe smacznego;)
Usuńuwielbiam musztardy :D
OdpowiedzUsuń